МВФ може відмовити Україні через наростання конфлікту - Bloomberg

Четвер, 26 лютого 2015, 10:21

Україна ризикує втратити підтримку країн-членів МВФ і виділення їй 17,5 млрд доларів, якщо конфлікт в країні продовжить зростати.

Про це пише "ЛігаБізнесІнформ" з посиланням на Bloomberg.

Нова кредитна програма, розрахована на чотири роки, очікує схвалення виконавчою радою Міжнародного валютного фонду, який представляє 188 країни-члена кредитора.

З отриманням згоди можуть виникнути складності, якщо проросійські бойовики продовжать наступ і спробують захопити нові території, такі як стратегічно важливий порт міста Маріуполя.

Реклама:

Джерело відзначило, що, незважаючи на те, що збільшення конфлікту ускладнить схвалення фінансової допомоги, представники МВФ, ймовірно, продовжать підтримувати Україну, якщо відкритий конфлікт з Росією не торкнеться більшу частину території країни.

У той же час будь-які сумніви з приводу коштів МВФ підвищать тиск на українських союзників, включаючи США і Європейський Союз.

Вони змушені будуть активізувати своє власне фінансування, щоб не допустити більш серйозного російського економічного тиску і більш широкого вторгнення проросійських бойовиків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!