Банк Коломойського знову отримав 2,28 мільярда кредиту від НБУ

Середа, 25 лютого 2015, 15:02

Нацбанк від 19 лютого прийняв рішення виділити "Приватбанку" Коломойського ще 2,28 мільярда гривень стабілізаційного кредиту.

Про це йдеться у повідомленні на сайті регулятора.

"Під час прийняття цього рішення регулятор керувався тим, що в "Приватбанку" зосереджено 26% від обсягу вкладів фізичних осіб по банківській системі та 15% активів банківської системи, а сама фінансова установа є найбільшим банком України і має статус ощадного спеціалізованого (кошти фізичних осіб становлять більше 50% пасивів банку)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з метою додаткової капіталізації "Приватбанку" його акціонерами в грудні 2014 року здійснено внески до статутного капіталу в сумі 1 млрд грн та заплановано подальше збільшення розміру статутного капіталу.

Реклама:

Як відомо, Національний банк в січні видав "Приватбанку" чергові транші стабілізаційного кредиту на загальну суму 2,38 млрд гривень.

У грудні 2014 року банк відповідно до зазначеного рішення банк вже отримав 850 млн гривень.

До того ж, у січні 2015 року до Національного банку відповідно до законодавства звернувся Фонд гарантування вкладів фізичних осіб України, якому було надано кредит на суму 400 млн гривень.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!