Фондовий ринок України знаходиться в такому ж стані, як і країна - голова НКЦПФР

Середа, 25 лютого 2015, 14:34

Фондовий ринок України є і перебуває в такому ж стані, як і країна.

Про це в інтерв'ю Hubs заявив новий глава НКЦПФР  Тимур Хромаєв.

За його словами першочергове завдання, яке потрібно виконати в цьому році, - удосконалення інфраструктури ринку: розрахункові, клірингові, депозитарні системи.

"При впровадженні нових інструментів існуюча інфраструктура буде погано здатна до їх сприйняття. Фундаментально поміняти і повністю адаптувати інфраструктуру до міжнародних норм, щоб надати доступ до неї іноземних інвесторів", - сказав Хромаєв.

Реклама:

Друге завдання - домогтися повного розкриття інформації про кінцевих бенефіціарів, підвищити якість інформаційного забезпечення Комісії, зазначив глава фондового ринку.

"Третя - збільшити кількість інструментів на ринку. Нам необхідно активно розвивати ринок деривативів - вони дають можливість адекватного ціноутворення і хеджіровання ризиків. Інструмент дуже корисний, враховуючи, що зараз відсутні будь-які можливості ходжа", - говорить він.

Крім того, за його словами, важливо також привести корпоративне управління до міжнародних стандартів - введення незалежних директорів, захист прав міноритаріїв, відповідальність директорів і прозорість акціонерних товариств.

"Також ми повинні зменшити кількість акціонерних товариств. У нас переоформлення ТОВ у ВАТ і назад дуже зарегульована. Наше завдання - очистити, дати можливість вільної перереєстрації з однієї форми в іншу. Нехай у нас буде сотня публічних акціонерних товариств, але це будуть якісні компанії" , - підсумував Хромаєв.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: