Суд 26 лютого розгляне апеляцію компанії Ставицького щодо Сахалінського родовища

Вівторок, 24 лютого 2015, 20:35

У четвер 26 лютого у приміщенні Вищого господарського суду України відбудеться слухання справи за касаційною скаргою ТОВ "Голден Деррік" на постанову Київського апеляційного господарського суду у спорі про розірвання договору купівлі-продажу частки у спільній діяльності на Сахалінському родовищі.

Про це повідомляє НАК "Надра України".

"Дане слухання в суді касаційної інстанції є другим із трьох аналогічних справ за позовами Компанії до ТОВ "Голден Деррік" про розірвання договорів купівлі-продажу часток у договорах про спільну діяльність, рішення по яким набрали законної сили", - йдеться у повідомленні.

При цьому, як повідомлялося раніше, по першій справі 17 лютого 2015 року постановою Вищого господарського суду було залишено в силі постанову Київського апеляційного господарського суду без змін, а касаційну скаргу ТОВ "Голден Деррік" без задоволення.

Реклама:

Раніше повідомлялося, що НАК "Надра України" відсудила у ТОВ "Голден Деррік" усі частки у Сахалінському родовищі.

Нагадаємо, у 2012-2013 роках колишнім керівництвом НАК "Надра України" були продані фірмі "Голден Деррік" за трохи більше 20 мільйонів гривень частки відразу в трьох об’єднаннях, які видобувають газ на одному з найбільших газовому родовищ України - Сахалінському.

Завдяки цьому, за даними НАК "Надра України", лише за два роки "Голден Деррік" змогла заробити близько 120 мільйонів гривень.

Контроль над "Голден Деррік", через кіпрську "Хартлог Лімітед", здійснюють екс-міністри уряду Миколи Азарова - Едуард Ставицький та Микола Присяжнюк, а також колишній народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко.

Як відомо, після втечі Ставицького з України у нього провели обшук  і вилучили колекцію наддорогих годинників, діаманти, злитки золота та 5 мільйонів доларів готівки.

Ставицький був оголошений у міжнародний розшук по лінії Інтерполу.

Крім того, як писав у своєму блозі Сергій Лещенко, у листопаді Ставицький став громадянином Ізраїлю і змінив прізвище на Розенберг.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: