"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ахметова кажуть, що африканське вугілля підходить для ТЕС

Понеділок, 23 лютого 2015, 12:55

Вугілля з ПАР в рамках контрактів, укладених "ДТЕК", підходить для використання на українських теплоелектростанціях компаній.

Про це повідомили у прес-службі "ДТЕК", передає "Укрінформ".

"Вугілля з ПАР у рамках контрактів, укладених ДТЕК, підходить для використання на ТЕС компанії. При цьому повністю відповідає проектним вимогам саме вітчизняний антрацит, що видобувається у Донецькому басейні. Зокрема, вугілля з ПАР дало змогу поновити роботу ще одного енергоблока Придніпровської ТЕС. Перше з двох суден прибуло в Україну 8 лютого, повністю розвантажене, вугілля поставляється на антрацитні ТЕС компанії", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, з серпня 2014 року "ДТЕК" імпортує вугілля з Росії, Австралії, ПАР для забезпечення виробітку електроенергії та підтримки роботи енергосистеми України.

Реклама:

Проте з 21 листопада 2014 року Росія заблокувала імпорт енергетичних марок вугілля (антрацити) в Україну.

Нових відвантажень на аресу українських ТЕС немає. За цих умов "ДТЕК" уклав 2 контракти на поставки вугілля марки А/Т з ПАР на період січень-лютий 2015р.

Терміни поставок ресурсу морем становлять 35-40 днів, також є обмеження щодо пропускної спроможності портової інфраструктури - близько 400 тис тонн ресурсу на місяць.

Щомісячна потреба у вугіллі ТЕС "ДТЕК" при роботі у нормальному режимі становить 2,3 млн тонн, з них марки Г - 1,5 млн, марки А і Т - близько 800 тис. тонн.

Як відомо, Україна і Steelmont підписали контракт на поставку 6 суден з вугіллям з ПАР. Після отримання трьох з них стало відомо, що вугілля "не горить в українських ТЕС" .

У зв'язку із цим чиновникам Держкомпанії "Центренерго" було оголошено підозру  в розкраданні державних коштів в особливо великих розмірах. 

Також, Печерський суд Києва встановив суму застави в 365 мільйонів гривень для директора "Укрінтеренерго" Володимира Зіневича. Напередодні Зіневич був примусово доставлений до суду, який обрав для нього запобіжний захід на увазі 2 міс. тримання під вартою.

Пізніше, в інтерв'ю "Українській правді" Зіневич заявив, що брехню про вугільний контракт поширує хтось із вищого керівництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!