Медведєв розповів Путіну, чому постачає газ бойовикам

П'ятниця, 20 лютого 2015, 16:14

Голова уряду РФ Дмитро Медведєв розповів президенту Володимиру Путіну, чому Росія розпочала поставки газу на території Луганської та Донецької областей, що захоплені бойовиками.

Про це йшлося під час засідання Ради Безпеки, пише ТАСС.

Медведєв повідомив, що українські структури припинили поставки газу на територію невизнаних республік - Донецької та Луганської.

"І незважаючи на всі запевнення, що вони готові це відновити, газопостачання за стандартною схемою не відновлене, газ на територію цих невизнаних утворень не поставляється", - заявив прем'єр.

Реклама:

За його словами, "життя людей і їхнє здоров'я просто поставлені під загрозу". "Тому вчора (у четвер) за моїм дорученням наше Міністерство енергетики з "Газпромом" на підставі звернення газових структур цих невизнаних республік опрацювало питання про можливість поставок газу за альтернативним маршрутом", - пояснив глава уряду, зауваживши, що "така можливість була завжди, і навіть іноді нею користувалися".

"З урахуванням того, що газ не постачається за звичайним маршрутом, було організовано постачання за альтернативним маршрутом, - сказав прем'єр. - Нині газ поставляється, і в необхідних обсягах споживається на території і районах Донецької та Луганської областях".

Передоплата за російський газ проводиться Києвом, але цих коштів не вистачить на тривалий час, і вони можуть закінчиться за три-чотири дні, повідомив Медведєв на нараді президента РФ.

"Що стосується в цілому поставок в Україну, ті обсяги, які зараз передбачені, вони українськими споживачами освоюються, але проблема полягає в тому, що зараз, як ви пам'ятаєте, ми перейшли з українськими споживачами на попередню оплату", - сказав він.

"І ця оплата погано-бідно здійснюється", - зазначив прем'єр.

"Проте обсяг авансу не такий чутливий, щоб продовжувати газопостачання протягом тривалого часу", - попередив Медведєв.

За його словами, якщо той же обсяг відбору збережеться в найближчі дні, то попередня оплата закінчиться буквально за кілька днів.

"За три-чотири дні", - уточнив прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!