Порошенко: депутати погарячкували із обмеженням зарплат для керівників ДП

Понеділок, 2 лютого 2015, 17:43

Президент Петро Порошенко вважає, що депутати погарячкували, коли обмежили зарплати для керівників держпідприємств.

Про це він сказав під час вступного слова на засіданні Ради національних реформ.

За його словами, реформа концепції державних підприємств повинна містити сучасний аудит, призначення незалежних членів Ради директорів, прозору транспарентну процедуру кадрових призначень і грошову компенсацію для керівників.

"Я думаю, що це абсолютно правильний шлях. Ми зараз залучили різні кадрові агенції і хедхантерів для пошуку топ-менеджерів державних компаній, здатних зробити їх фінансово успішними і конкурентоздатними", - сказав президент.

Реклама:

"Здається, депутати все ж таки погарячкували з обмеженням зарплат для керівників державних підприємств. Про це не модно говорити, але треба називати речі своїми іменами", - заявив Порошенко.

На думку президента, необхідно внести до законодавства відповідні зміни, щоб вирішити цю проблему.

Також президент наголосив, що чекає більш рішучих дій від міністра економічного розвитку і торгівлі щодо скорочень чиновників.

"Айварасе, ви раніше казали про те, що збираєтеся запустити гільйотину щодо скорочення чиновників. Мені поки її звуків не чутно. Я не можу сказати, що вона зовсім не функціонує, але працює надто тихо і явно не на повну потужність", - заявив Порошенко.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: