"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Фірташа знову забрали Іршанський ГЗК - ЗМІ

Середа, 18 лютого 2015, 10:44

Уряд позбавив Дмитра Фірташа стратегічних сировинних активів.

Про це пише Вадим Стародубець в "Ділова столиця".

Призначений в кінці січня Кабінетом міністрів виконуючий обов'язки голови Державної служби геології та надр України (Держгеонадр) Микола Бояркін підписав наказ про анулювання двох ліцензій "Кримського Титана" - головного активу Фірташа в титановій галузі.

Видання зазначає, що у підприємства Фірташа забрали право користування Лемненським і Міжрічним родовищами титанових руд у Житомирській області площею понад 6000 га, отримане ним у грудні 2004 року.

Реклама:

Саме на них веде роботу Іршанський гірничо-збагачувальний комбінат, один з двох найбільших в Україні добувачів і переробників ільменітової руди, контролю над яким Фірташа позбавили минулого року, наголошується в матеріалі.

Тоді Кабмін попросту вирішив не продовжувати оренду Іршанського ГЗК і Вільногірського гірничо-металургійного комбінату Кримським Титаном і зобов'язав Фонд держмайна передати майно двох комбінатів Мінекономрозвитку, а міністерству - закріпити ці активи за державної Об'єднаної гірничо-хімічною компанією (ОГХК).

Її очолив Руслан Журило - менеджер з Дніпропетровської області, який, за чутками, близький до групи Приват Ігоря Коломойського, пише видання.

Сам же Коломойський заявив, що його не цікавить титанова галузь і він не має відношення до ОГХК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!