ГПУ взялася за постачання електроенергії до окупованого Росією Криму

Понеділок, 16 лютого 2015, 14:54

Генеральна прокуратура розслідує контракт на постачання електроенергії до анексованого Росією Криму, умови якого раніше розкритикував прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

Про це на прес-конференції в Києві заявив генеральний прокурор України Віктор Шокін, пише "УНІАН".

"Щодо Криму розслідування вже розпочато", - сказав він.

Як повідомлялося, наприкінці січня 2015 року прем'єр-міністр Яценюк ініціював службове розслідування щодо посадових осіб Міністерства енергетики та вугільної промисловості, причетних до підписання контрактів на імпорт електроенергії в Україну і поставки електроенергії до Автономної Республіки Крим.

Реклама:

30 грудня 2014 року Україна і Російська Федерація підписали два контракти на поставку електроенергії.

За даними Міністерства енергетики РФ, укладено угоди між "Інтер РАО" та "Укрінтеренерго" на експорт електроенергії з ЄЕС Росії в об'єднану енергетичну систему (ОЕС) України. Річний контракт набув чинності з 30 грудня 2014 року і передбачає рівномірний графік поставок обсягом до 1500 МВт.

Паралельно з метою надійного та безперебійного енергопостачання Криму укладено другу угоду між дочірньою структурою "Інтер РАО" - Центром здійснення розрахунків (ЦЗР) та "Укрінтеренерго".

31 грудня міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин повідомив, що Україна імпортуватиме електроенергію з РФ по 85 коп. за кВт/год.

Водночас, у середині січня прем'єр-міністр Яценюк доручив розібратися з формулюваннями контрактів, оскільки в них АР Крим зазначалася як "федеральний округ Російської Федерації". Міністр Демчишин пізніше повідомив, що словосполучення "федеральний округ" в остаточній редакції контрактів немає.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!