"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Самопроголошена "влада" Криму націоналізувала "Укртелеком" Ахметова

Середа, 11 лютого 2015, 10:20

Держрада анексованого Криму націоналізував майно кримської філії компанії "Укртелеком", яка з вівторка відключила республіку від послуг стаціонарного зв'язку.

Про це пише "Прайм".

Як повідомляється, питання було внесено на голосування депутатів самопроголошеним главою Криму Сергієм Аксьоновим.

Повернення у власність республіки стратегічного майна кримського підприємства, приватизованого в часи України, підтримали одноголосно 65 депутатів.

Реклама:

"Рухоме і нерухоме майно Кримської філії ПАТ "Укртелеком", розташованого на території анексованої Республіки Крим, у складі необоротних (у тому числі нематеріальних) і оборотних активів, що перебувають на його балансовому і позабалансовому обліку станом на 17 березня 2014 року, включити в перелік майна, яке обліковується як власність Республіки Крим", - йдеться в постанові, прийнятій на сесії кримського парламенту.

Крім того, у власність республіки повернуте кримське майно дочірньої компанії "Укртелекому" ТОВ "ТриМоб", яка надавала послуги стільникового зв'язку.

На території півострова функціонували дві філії "Укртелекому": один з центром у Севастополі, другий - в Сімферополі.

Кримське відділення "Укртелекому" обслуговувало понад 80% кримських абонентів фіксованого телефонного зв'язку, а також надавало послуги швидкісного інтернету та мобільного оператора "Трімоб", на підставі угоди з яким кримські абоненти "МТС Україна" отримували можливість здійснювати дзвінки за українськими тарифами.

В кінці вересня "Укртелеком" припинив надавати послуги зв'язку в Севастополі. Компанія належить українському олігарху Рінату Ахметову.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: