BMW, Audi і Daimler встановили рекорди з продажу

П'ятниця, 9 січня 2015, 20:26

Німецькі автомобільні гіганти - концерни Daimler, BMW і Audi - оголосили про рекордні продажі в 2014 році.

Як повідомляє, агентство AFP, для Daimler і BMW минулий рік став четвертим поспіль, коли показники продажів оновлювали історичний максимум, а для Audi - п'ятим.

Компанія BMW вперше у своїй історії продала понад два мільйони автомобілів (марок BMW, Mini і Rolls-Royce) протягом одного року, перевищивши рівень 2013 року на вісім відсотків, передає dpa.

Ринок машин преміум-класу зріс у всіх важливих частинах світу - в Європі, Північній Америці та Азії, включаючи Китай. Збільшилися також і продажі позашляховиків.

Реклама:

Концерн Daimler оголосив про рекордні продажі автомобілів марки Mercedes-Benz. За попередні 12 місяців своїх власників знайшли 16,5 млн автомобілів, а загальний приріст порівняно з попереднім роком становив 12,9%, передає Reuters.

Особливим попитом користувалися автомобілі класів C (середній клас) і S (спорткари). Найбільше машин було продано в США та Китаї. При цьому КНР змістила Німеччину, батьківщину концерну, з другої позиції на третю в списку найбільш комерційно успішних для Daimler країн.

Про збільшення темпів продажів оголосила і компанія Audi. Вони в 2014 році становили 10,5%, а всього було продано більше 1,7 мільйона машин Audi. Найпопулярнішими автомобілями виявилися позашляховики і модель A3.

Як зазначає Reuters, і у випадку з Audi найбільш прогресуючим ринком виявився китайський, де продажі збільшилися на 17,7%.

Німецька хвиля

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: