"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко покликав реформувати Україну автора польської "шокової терапії"

Субота, 31 січня 2015, 14:13

Президент Петро Порошенко запросив польського економіста, політика Лешека Бальцеровича долучитися до процесу реформ в Україні.

Про це повідомляє прес-служба глави держави. 

"Україна, яка сьогодні є об’єктом агресії, потребує міжнародної підтримки для стабілізації економіки. Водночас, в країні склались унікальні можливості для проведення реформ. У нас є уряд з найвищим потенціалом, дуже професійний та проєвропейський. Ми маємо унікальну можливість провести реформи в країни", – заявив Порошенко.

За його словами, Польща є взірцем країни, яка успішно реформувала свою економіку і стала повноправним членом Євросоюзу та ОЕСР.

Реклама:

"Україна, що стала на шлях реформ, зацікавлена у застосуванні досвіду Польщі, наприклад, у реформі місцевого самоврядування", - зазначив президент.

У свою чергу Лешек Бальцерович  наголосив на важливості для успіху реформ трьох чинників: стратегії, швидкості їх втілення та команди реформаторів.

Також Бальцерович наголосив, що для України зараз дуже важливо засвідчити відданість курсу на реформи, при цьому треба приділити особливу увагу питанню реформуванню бюджету, позбавляючись будь-якого субсидіювання, але водночас захищаючи найбільш вразливі верстви населення.

Він відзначив, що свого часу у Польщі необхідне скорочення бюджетного дефіциту також відбулося за рахунок зменшення пенсійних витрат шляхом підвищення пенсійного віку до 67 років.

Як відомо, Бальцерович є організатором та ідейним натхненником польських економічних реформ (так званої "шокової терапії" або "План Бальцеровича") - прискореного переходу країни з плановою економікою на країну з ринковим господарством. Був віце-прем'єром Польщі, міністром фінансів, директором Національного банку Польщі.

Українська правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!