Україна не збирається реструктуризувати борг перед Росією - ЗМІ

П'ятниця, 30 січня 2015, 12:36

Україна має намір реструктуризувати боргові зобов'язання за єврооблігаціями найближчим часом, однак це не стосується виплат по 3 млрд доларів євробондів, придбаними Росією.

Про це пише ZN.UA з посиланням на The Wall Street Journal.

За словами джерел видання, виплата 3 млрд доларів євробондів, придбаних Росією в 2013 році, не є предметом нинішніх переговорів країни з реструктуризації. Вони, швидше за все, будуть повністю погашені в грудні 2015 року.

Поки що Київ регулярно проводить виплати, незважаючи на зменшення фінансових резервів. У той же час Росія може зажадати дострокового погашення, оскільки Київ перевищив ліміт боргу до ВВП.

Реклама:

В України зараз близько 18 млрд доларів суверенних єврооблігацій, в тому числі 3 млрд доларів боргу Росії, і ще 4 млрд доларів по квазі-суверенним єврооблігаціям.

Раніше повідомлялося, що РФ загрожує достроково вимагати 3 млрд доларів за кредитом Путіна-Януковича.

Як відомо, 17 грудня 2013 президенти Віктор Янукович і Володимир Путін домовилися про надання кредиту Україні на 15 млрд доларів.

Україна встигла отримати тільки перші 3 млрд доларів шляхом викупу українських єврооблігацій російськими держбанками (євробонди були випущені 20 грудня з терміном погашення в 2015 році і ставкою купона 5%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!