"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ярема: на сьогодні заарештовано 100 мільйонів Юри Єнакіївського

П'ятниця, 30 січня 2015, 11:57

На даний момент накладено арешт на майже 100 млн доларів, що належать колишньому народному депутату від фракції Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Про це повідомив генеральний прокурор Віталій Ярема, пише "Інтерфакс-Укриана".

"Іванющенку оголошено підозру у вчиненні злочинів, пов'язаних із зловживанням службовим становищем, оскільки він був народним депутатом. У нього арештовані гроші не тільки в Швейцарії, але і в країнах Прибалтики. Загальна сума - близько 100 млн доларів", - розповів генпрокурор в інтерв'ю виданню "Новий час".

Ярема нагадав, що Іванющенко входить до списку санкцій ЄС.

Реклама:

"Ми сподіваємося, що після того, як він буде затриманий чи засуджений заочно, ці гроші будуть повернуті в бюджет", - зазначив він.

Відповідаючи на питання про те, яку суму з виведених активів Генпрокуратура розраховує повернути державі, генпрокурор сказав: "Більше 200 млн доларів знаходяться на різних рахунках у країнах ЄС, 6 млрд грн і 1,8 млрд доларів  - в Україні. Заарештовано 11 земельних ділянок, шість будинків, у тому числі за кордоном, 50 кг золота та вироби з дорогоцінних металів".

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ оголосило в розшук колишнього депутата Верховної Ради від Партії регіонів Юрія Іванющенка.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: