"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Депутати хочуть скасувати великі штрафи при сплаті єдиного соцвнеску

П'ятниця, 30 січня 2015, 10:25

В парламенті зареєстровано законопроект, який суттєво послаблює адміністративний і фіскальний тиск на доходи фізичних осіб.

Про це повідомила ініціатор та співавтор законопроекту народний депутат Оксана Продан, повідомляє "Укрінформ".

"Поки що реформа системи сплати єдиного соціального внеску зупинилася на рівні декларацій. Справжніх зрушень, які так необхідні малому і середньому бізнесу, немає...Натомість з 1 січня 2015 року почали діяти драконівські штрафні санкції, які стосуються 100% підприємств. Це хибний шлях, який дасть негативний економічний ефект", - зазначила Продан.

Зокрема, за її словами, законопроект № 1877 пропонує скасувати штраф в розмірі 36,5 тис. грн за недотримання правил оформлення працівників та інші значні матеріальні стягнення. Причина запропонованих змін - "відсутність умов для детінізації зарплат". 

Реклама:

Нагадаємо, для зменшення ставки ЄСВ потрібно виконати ряд умов, серед яких збільшення середньої заробітної плати на підприємстві на 30%, збільшення загальної бази для нарахування ЄСВ за місяць в 2,5 рази, виплата середньої зарплати по компанії в розмірі 3 мінімальних зарплат та ін.

В разі порушення законодавства при сплаті ЄСВ, з 1 січня 2015 року запроваджені жорсткі економічні санкції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!