"Інтерпайп" Пінчука залишить Росію без своїх труб в 2015 році

Четвер, 29 січня 2015, 15:43

Девальвація російського рубля та антидемпінгові мита змусили одну з найбільших в Україні трубно-колісну компанію "Інтерпайп" Віктора Пінчука відмовитися в 2015 році від експорту в Росію і нарощувати поставки на інші ринки.

Про це йдеться в повідомленні "Інтерпайпу", передає Reuters.

"У нашому бізнес-плані на 2015 рік немає поставок в Росію. Девальвація рубля і антидемпінгові мита зробили поставки на цей ринок нерентабельними", - сказав директор з фінансів та економіки компанії Денис Морозов.

Компанія не наводить даних про колишніх обсягах поставок в Росію. Згідно з даними компанії, в 2013 році "Інтерпайп" оцінювала свою частку на російському ринку в 10%. Морозов назвав пріоритетними ринки Європи, Америки, Близького Сходу та Африки.

Реклама:

"Протягом декількох років компанія планомірно збільшувала частку цих регіонів у загальному обсязі продажів. Ми очікуємо, що за підсумками поточного року сукупна частка цих регіонів перевищить 60%", - сказав Морозов.

Він також додав, що основну частку постачань до Європи становлять безшовні труби, які як і раніше обкладаються митом у розмірі 13%. "Скасування саме цього мита є для нас критичним", - сказав Морозов.

"Інтерпайп" що входить в десятку найбільших у світі виробників безшовних сталевих труб, експортує продукцію в 80 країн.

Україна розраховує збільшити експорт своєї продукції на європейський ринок в рамках підписаної в минулому році угоди про асоціацію та зону вільної торгівлі з ЄС.

За даними Державної служби статистики, у січні-листопаді 2014 року частка поставок українських товарів до Росії знизилася до 18,7% з 24,2% в 2013 році, а на ринок ЄС - зросла до 31,7% з 26,3% роком раніше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: