Збиток ДПЗКУ за 2013-2014 роки може становити 203 мільйони доларів

Середа, 28 січня 2015, 16:05

Загальний збиток ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" за 2013-2014 роки може становити 202,7 мільйона доларів.

Про це 27 січня заявив міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко під час брифінгу в будинку уряду, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

"За дорученням прем’єр-міністра Арсенія Яценюка було створено комісію щодо перевірки діяльності ПАТ "ДПЗКУ". За 2013-2014 роки, згідно підсумків міжнародного аудиту компанії "BDO" та результатів оперативної управлінської звітності "ДПЗКУ", прогнозований загальний збиток корпорації може скласти близько 202,7 млн доларів", - сказав міністр.

"Остаточні результати наразі ще встановлюються. Керівництво "ДПЗКУ" звільнено. Усі матеріали передано до правоохоронних органів, відкрито кримінальні провадження", - додав він.

Реклама:

Павленко наголосив, що керівника державної корпорації обиратимуть через відкритий конкурс.

Міністр також нагадав, що "ДПЗКУ" забезпечує інтереси держави в системі закупівлі і використання зерна, створює сприятливі умови для інвестування елеваторної, борошномельно-круп’яної і комбікормової промисловості. Здійснює експорт зерна за міжурядовими домовленостями.

Як повідомлялося, Генеральна прокуратура повідомила про підозру та оголосила у розшук колишніх керівників ПАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: