ЄС виділить Україні 15 мільйонів євро гуманітарної допомоги

Понеділок, 26 січня 2015, 14:27

Європейський союз збільшує свою гуманітарну допомогу Україні у зв'язку з продовженням бойових дій на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба Єврокомісії, передає "Інтерфакс-Україна".

ЄС заявив про надання додатково 15 млн євро гуманітарної допомоги, які будуть використані для надання необхідної допомоги в Маріуполі і інших зонах, постраждалих від конфлікту.

Передбачається, що гроші будуть використовуватися на забезпечення переселенців притулком, продовольством, водою і теплим одягом.

Реклама:

Таким чином, як зазначили в прес-службі Єврокомісії, загальна сума гуманітарної допомоги від Комісії та країн-членів ЄС досягне 95 млн євро.

"Європейський союз стоїть пліч-о-пліч з українським народом, який найбільше потребує допомоги", - заявив з цього приводу президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

У прес-службі Єврокомісії також повідомили, що найближчим часом три літаки доставлять в Україну гуманітарну допомогу у вигляді наметів, вовняних ковдр, спальних мішків і теплого одягу.

Крім того, допомога буде доставлятися і автомобільним транспортом. В цілому, передбачається передати постраждалим 85 тонн гуманітарних вантажів.

Гуманітарний вантаж буде наданий Німеччиною, Польщею, Австрією, Фінляндією, Данією, Францією, Латвією, Естонією, Литвою, Хорватією, Словенією і самої Європейською комісією.

Раніше Єврокомісія вже виділила 32,5 млн євро допомоги, з них 11 млн євро - гуманітарної допомоги, 21,5 млн - допомоги на підготовку до зими.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!