"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гонтарева запевнила, що корупцію в Нацбанку подолано

Понеділок, 26 січня 2015, 12:41

На сьогодні про корупцію в Національному банку навіть не йдеться, але, певна річ, розпочаті перетворення потрібно поширювати на нижчі рівні – підрозділи закупівель і логістики.

Про це на сторінці у Facebook повідомила голова Нацбанку Валерія Гонтарева.

"Відтепер про корупцію в Нацбанку навіть не йдеться, але, певна річ, розпочаті перетворення потрібно поширювати на нижчі рівні - підрозділи закупівель і логістики", - зазначила голова НБУ та пояснила, що мова йде про основні бізнес-процеси.

За її словами, сьогодні відновленню економіки України найбільше заважає війна. Оскільки весь цей час війна дестабілізує ситуацію, створює паніку серед бізнесу і населення.

Реклама:

"Щодо боротьби з корупцією, то це не настільки складне завдання для влади, як нам усім намагаються довести, адже корупція є вертикально-інтегрованим процесом", - заявила Гонтарева під час дискусії, що розгорнулася на Українському сніданку в Давосі навколо питань найбільших загроз для України.

Думки учасників заходу розділилися: 56% вважали найбільшою загрозою корупцію, а 14% відповіли, що це війна на сході України.

Гонтарева впевнена, що запобігання корупції в державних органах залежить винятково від їх керівництва.

"Якщо немає замовлення зверху, то на кожному ієрархічному рівні, рухаючись все нижче і нижче, необхідно намагатися викорінювати корупцію". І на прикладі реформування Нацбанку розповіла про власний досвід, як визначалися слабкі місця, трансформувалися організаційні процеси, посилювалися перевірки і тепер здійснюється постійний нагляд (анг. "рermanent supervisionˮ)", - зазначила голова НБУ.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!