SWIFT відключить Росію після схвалення ЄС

Понеділок, 26 січня 2015, 11:33

Товариство всесвітніх міжбанківських фінансових телекомунікацій (SWIFT) буде зобов'язане відключити російські банківські установи від свого сервісу, якщо такий обмежувальний захід буде ухвалений Євросоюзом та набуде законодавчої сили у Бельгії.

Про це передає "Укрінформ".

Таке роз'яснення про порядок і процедури діяльності SWIFT, яка є приватною корпоративною організацією із штаб-квартирою у Бельгії, міститься в установчих документах цієї міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів.

"У березні 2012 року, відповідно до міжнародних і багатосторонніх фінансових санкцій проти Ірану, ЄС ухвалив законодавство (267/2012).

Реклама:

Цим регламентом вводилася заборона для фінансових провайдерів, зокрема таких як SWIFT, на здійснення фінансових послуг для іранських банків, які попали під санкції ЄС. SWIFT діє у системі бельгійського законодавства, і тому він повинен виконати рішення, яке вимагає уряд країни перебування. SWIFT імплементував визначене у регламенті зобов'язання і відключив банки, які попали під санкції ЄС", - роз'яснили у SWIFT.

Як відомо, з ініціативою про виключення Росії із SWIFT виступила Велика Британія.

Така вимога міститься також в одній із резолюцій Європарламенту. У європейських політичних і експертних колах вжиття такої санкції розглядається як один із обмежувальних заходів у рамках можливого посилення секторально-економічних санкцій з боку ЄС проти Росії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!