Яресько обіцяє завершити переговори з МВФ до 30 січня

Понеділок, 26 січня 2015, 10:09

Переговори української влади з Міжнародним валютним фондом щодо нової програми розширеного фінансування будуть завершені до 30 січня.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала міністр фінансів України Наталія Яресько.

 "У четвер ми з МВФ офіційно домовилися про розширення фінансування у рамках нової програми EFF. У п'ятницю делегація почала переговори у Києві. Ми завершимо до 30 січня. Ми повинні знайти компроміс", - написала міністр.

Що стосується виплати зовнішнього боргу, то, за словами міністра, спочатку будуть проведені консультації з кредиторами.

Реклама:

"Наразі рано говорити. Українська влада хоче прислухатися до кредиторів для того, щоб зрозуміти їх точку зору. Ми говоримо не про переговори, але про консультації", - додала вона.

Нагадаємо, як повідомляла раніше міністр запропонований пакет порятунку від Міжнародного валютного фонду буде "достатнім для відновлення довіри".

Як відомо, позитивне рішення МВФ за програмою EFF відкриє для України допомогу інших міжнародних і двосторонніх партнерів, яку вони вже раніше обіцяли виділити на базі програми МВФ.

Яресько нагадала, що йдеться про 2 млрд доларів кредитних гарантій, 1,8 млрд євро від ЄС, 500 млн євро від Німеччини, до 100 млн євро від Польщі, 300 млн доларів від Японії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!