"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ціни на нафту падають слідом за євро

Понеділок, 26 січня 2015, 09:00

Ціни на нафту знижуються слідом за євро після оголошення підсумків парламентських виборів в Греції, які пройшли в неділю.

Про це пише Рейтер.

До 8.50 за московським часом ф'ючерси на Brent подешевшали на 0,41 до 48,38 долара за барель, а ф'ючерси на WTI - на 0,52 до 45,07 долара.

Протягом чотирьох найближчих тижнів ціна на Brent може повернутися до зазначеного 13 січня рівню 45,19 долара, за розрахунками технічного аналітика Рейтер Вана Тао.

Реклама:

За попередніми результатами виборів, перемогла партія Syriza, що може призвести до конфлікту Греції з міжнародними кредиторами. Курс євро до долара знизився до 11-річного мінімуму.

Різниця в цінах двох еталонів перевищила 3 долари за барель після повідомлення про значне підвищення запасів нафти в США на позаминулому тижні.

"Ринки нафти розійшлися після падіння ціни WTI. У п'ятницю ми змінили повсякденний погляд на WTI на песимістичний", - написав у звіті редактор Schork Report Стівен Шорк.

Новий король Саудівської Аравії Салман залишив на посаді міністра нафтової промисловості Алі аль-Наїмі, розраховуючи заспокоїти ринки після смерті короля Абдулли.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!