Кабмін збільшить статутний капітал "Нафтогазу" на 31,5 мільярда

Субота, 24 січня 2015, 13:37

Кабінет міністрів ухвалив рішення збільшити статутний капітал НАК "Нафтогаз України" на 31,5 млрд грн за рахунок випуску облігацій внутрішньої державної позики для розрахунків за імпортний газ. 

Про це йдеться у відповідному рішенні від 23 січня 2015 року, опублікованому на сайті уряду.

"Збільшити статутний капітал НАК "Нафтогаз України" на суму 31,5 мільярда гривень шляхом випуску додаткових акцій існуючої номінальної вартості із збереженням 100 відсотків акцій у власності держави", - йдеться у документі.

Крім того, Міністерству фінансів доручено здійснити для забезпечення виконання пункту 1 цієї постанови випуск облігацій внутрішньої державної позики в розмірі 31,5 мільярда гривень із строком обігу до 10 років та відсотковою ставкою доходу на рівні 14,5% річних і внести їх від імені держави в оплату за додаткові акції НАК "Нафтогаз України".

Реклама:

"Міністерству енергетики та вугільної промисловості прийняти рішення про приватне розміщення додаткових акцій НАК "Нафтогаз України", випущених згідно з пунктом 1 цієї постанови, і забезпечити здійснення заходів, пов’язаних з виконанням цієї постанови", - зазначено у постанові.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!