Яценюк продовжує підігравати Коломойському - депутат

Субота, 24 січня 2015, 10:00

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк блокує постанову Кабміну, яка забирає в олігарха Ігоря Коломойського право занижувати ціну на нафту.

Про це пише у своєму Facebook депутат від фракції БПП Сергій Лещенко.

"Яценюк продовжує розкривати себе як агента Коломойського. Мета – зупинити нові правила, за якими "Укрнафта" більше не матиме 15-відсоткову знижку на стартову ціну на аукціонах з продажу нафти", - пише Лещенко.

Як відомо, цієї середи Кабмін ухвалив постанову, якою ця знижка знімалася.

Реклама:

"Зауважень до постанови не було ні в кого з міністрів, у тому числі в міністра юстиції Павла Петренка", зазначає депутат.

Водночас, за словами Лещенка, в п'ятницю ввечері до Міністерства палива та енергетики прийшли зауваження від Мінюсту - які фактично блокують підготовку документу для підписання Яценюком.

"А цинізм у тому, що, блокуючи в кулуарному режимі постанову, в публічній площині Яценюк продовжує піаритися і вимагає... якнайшвидше подати йому документ на підпис", - зазначає депутат.

"Майже одночасно із зауваженнями Мінюсту, о 18:01 (!) на сайті Кабміну вийшло відповідне повідомлення, де Яценюк вимагає "оформити відповідно до регламентних вимог і невідкладно подати на підпис главі уряду", бо "в Секретаріаті Кабінету Міністрів станом на вечір 23 січня належним чином оформленого проекту постанови наразі немає", - пише Лещенко.

"Її і не може бути, бо ввечері 23 січня підконтрольний Яценюку Мінюст вніс заперечення на постанову. Заради чого це все? Щоб на запланованому на 31 січня аукціоні "Укрнафта" передала фірмам Коломойського нафту з 15-відсотковим дисконтом. На "продаж" планують виставити 500 тисяч тонн, економія для Коломойського – десь 22 мільйони доларів. Тобто майже півмільярда гривень! А ви кажете, що в державі немає грошей на сніданки школярам?", - обурюється він.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!