"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Глава Apple Тім Кук у 2014 році заробив 9,2 мільйони

П'ятниця, 23 січня 2015, 18:26

Головний виконавчий директор Apple Inc.Тім Кук отримав винагороду в розмірі 9,22 млн доларів за підсумками 2014 року, що більш ніж в два рази більше, ніж зароблені роком раніше 4,25 млн доларів.

Про це передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на агентство Bloomberg.

Його зарплата становитиме 1,75 млн доларів, а ще 6,7 млн доларів будуть виплачені в якості компенсації за податкові відрахування за підсумками фінансового року, що завершився у вересні.

Більше того, зарплати всього керівництва за 2014 було вирішено збільшити на 14% у зв'язку з успішними результатами компанії.

Реклама:

Наголошується, що при вступі на посаду CEO в 2011 році Тім Кук отримав акції компаній на суму 376 млн доларів (з урахуванням котирувань на той момент), які він зможе використовувати лише через 10 років і з умовою, що Apple збереже ряд ключових показників на належному рівні.

З тих пір капіталізація компанії зросла на 120%.

Зарплати інших топ-менеджерів Apple в 2014 році виявилися навіть вище, ніж у CEO.

Старший віце-президент з роздрібної та інтернет торгівлі Анжела Арендтс, що перейшла в компанію з Burberry в минулому році, отримала компенсацію в розмірі 73,4 млн доларів.

Головний фінансовий директор Лука Маестро заробив 14 млн доларів, з них 11,3 доларів відкладеними акціями, а віце-президенти компанії Едді Кью і Джефф Вільямс отримали близько 24 млн доларів, акції становили більше 20 млн доларів з цієї суми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!