"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яресько сподівається на 1 транш МВФ за програмою EFF наприкінці лютого

П'ятниця, 23 січня 2015, 12:48

Україна має шанси домовитися з Міжнародним валютним фондом про нову програму розширеного фінансування EFF за кілька найближчих тижнів, щоб отримати перший її транш наприкінці лютого - початку березня.

Про це повідомила міністр фінансів Наталія Яресько, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми маємо за кілька тижнів домовитися з МВФ, прискорити їх процеси у Вашингтоні, щоб вони змогли дати нам вже перші транші наприкінці лютого - початку березня", - сказала голова Мінфіну журналістам у кулуарах Українського сніданку, організованого Фондом Пінчука в дні проведення Всесвітнього економічного форуму в Давосі в п'ятницю.

Яресько уточнила, що рада директорів МВФ вже розгляну ла запит України на зміну нинішньої програми stand by на програму EFF, і нагадала, що місія Фонду працює в Україні до 29 січня.

Реклама:

"Мій намір - домовитися з ними за цією програмою (EFF) до 29 січня. Тобто перед нами дуже велика робота: пояснити ситуація, які і коли ми будемо робити реформи", - зазначила глава Мінфіну.

Вона наголосила, що позитивне рішення МВФ за програмою EFF відкриє для України допомогу інших міжнародних і двосторонніх партнерів, яку вони вже раніше обіцяли виділити на базі програми МВФ.

Яресько нагадала, що йдеться про 2 млрд доларів кредитних гарантій, 1,8 млрд євро від ЄС, 500 млн євро від Німеччини, до 100 млн євро від Польщі, 300 млн доларів від Японії.

"І ще очікуємо офіційних новин від інших країн, від Канади до Австралії", - додала глава Мінфіну України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!