Російська МТС створить аналог Skype за 100 мільйонів

Понеділок, 19 січня 2015, 14:06

Компанія МТС витратила понад 100 млн рублів на створення аналога Skype - мобільного додатку для відеозв'язку, обміну текстовими повідомленнями і файлами на базі стандарту Rich Communication Services (RCS).

Про це повідомляє "Медуза".

Згідно з повідомленням, уже почали тестування нового стандарту, а звичайним абонентам він буде доступний з кінця червня 2015 року.

Першими скористатися новим сервісом зможуть абоненти, що перебувають у Москві.

Реклама:

Дзвонити і обмінюватися повідомленнями всередині мережі МТС можна буде безкоштовно, вихід на мережі інших операторів тарифікуватиметься так само, як звичайні дзвінки і sms.

Одна з цілей запуску RCS повернути в мережу МТС хоча б частину трафіку, який переключився на сервіси інтернет-спілкування Skype або Viber.

Додаток RCS можна буде завантажити на смартфони під управлінням Android і iOS. На багатьох апаратах RCS вже встановлений виробниками за замовчуванням: серед них Samsung, HTC, Microsoft, Sony, LG.

Стандарт RCS розроблявся з 2008 року за ініціативою групи операторів і виробників обладнання.

RCS вже працює в мережах германського T-Mobile і Vodafone, іспанських Vodafone, Movistar і Orange, французької Orange, американських Sprint і MetroPCS, а також ряду операторів в Латинській Америці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: