У Росії визнали банкрутом страхову компанію Пінчука - ЗМІ

Понеділок, 19 січня 2015, 13:57

Арбітражний суд Москви визнав банкрутом товариство страхування життя (ОСЖ) "Росія".

Про це йдеться в матеріалах суду, передає ТАСС.

За даними тимчасової адміністрації страховика, кредиторська заборгованість ОСЖ "Росія" становить 852,8 млн руб., майно у компанії відсутнє.

Активи страховика складаються з простих векселів, термін платежу за якими минув. Таким чином, зобов'язання компанії перед кредиторами перевищують його активи.

Реклама:

Відносно ОСЖ "Росія" відкрито конкурсне виробництво строком на шість місяців, конкурсним керуючим призначена Ольга Матвєєва.

ЦБ відкликав ліцензію у страховика життя 25 вересня у зв'язку з невиконанням компанією плану платоспроможності.

Тимчасова адміністрація страхової компанії подала заяву до суду про визнання її банкрутом 11 листопада 2014.

ТОВ "ОСЖ" Росія "створено в квітні 2004 року. Серед його засновників, зокрема, виступала однойменна страхова компанія ВСАТ" Росія ", у якої ЦБ відкликав ліцензію в 2013 році. У 2010 році ВСАТ "Росія" продало свою частку (94, 4%) в ОСЖ.

Покупцями в рамках угоди виступили мажоритарні акціонери ВСАТ "Росія" кіпрська "Сватозар Ентерпрайзис Лімітед" (підконтрольна українській групі EastOne Віктора Пінчука) і топ-менеджмент ОСЖ "Росія".

Відповідно до звітності страховика за МСФЗ на кінець 2013 року, 76% часткою компанії належали "Сватозар Ентерпрайзис Лімітед", 18,4% були у ТОВ "ПроБізнес", ще 5,6% часткою належали позбувся ліцензії ВСАТ "Росія".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: