Дата транша МВФ наразі не відома, переговори дуже складні - Яресько

Понеділок, 19 січня 2015, 11:37

Міністр фінансів України Наталія Яресько не прогнозує дати отримання Україною чергового транша від МВФ, відзначаючи складність переговорів із міжнародними партнерами.

Про це вона сказала в інтерв'ю телеканалу "1+1" у неділю ввечері.

"Дату я назвати не можу, тому що ми дійсно в процесі дуже складних переговорів", - сказала міністр.

За її словами, ці переговори складні, зокрема, тому, що МВФ хоче бачити ще більше зниження соціальних видатків, підвищення тарифів.

Реклама:

"Ми також цього хочемо з погляду того, що це економічно правильний підхід, краще профінансувати підтримку тим людям, яким це необхідно, замість того, щоб фінансувати НАК "Нафтогаз", - додала міністр.

Яресько також нагадала, що МВФ хотів би бачити від України розпочаті антикорупційні ініціативи не лише в документальному вигляді, а й у дії.

Міністр уточнила, що йдеться не лише про конкретні звільнення за корупційні дії.

"Вони хочуть бачити структурні реформи в комплексі, що ми в змозі залишити за плечима історію незавершених реформ, корупції, бюрократії", - наголосила Яресько.

На її переконання, від України цього очікують не лише міжнародні партнери, а й самі українці.

Відповідаючи на запитання про те, як довго Україні очікувати поліпшення фінансово-економічної ситуації, Яресько сказала: "Один рік - точно. Думаю, що якщо ми стабілізуємо, зупинимо спад цього року, якщо ми будемо в цьому успішні, то в 2016 році вже можна чекати на початок зростання".

Як повідомляється, місія МВФ працює в Україні з 12 по 29 січня.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!