Росіяни планують вкрасти у України газу на 50 мільйонів за допомогою "вишки Бойко"

П'ятниця, 16 січня 2015, 20:14

Компанія "Чорноморнафтогаз" повідомила про поновлення буріння двох свердловин на Одеському газовому родовищі у грудні 2014 року.

Вони запрацюють у січні і це дозволить збільшити річний видобуток газу на 146 млн кубометрів, що у поточних цінах становить близько 50 млн доларів, пишуть "Наші гроші".

Буріння і видобуток ведеться на Одеському родовищі, яке знаходиться на шельфі України менш ніж в 100 кілометрах від українського берегу. Тоді як до найближчої берегової точки Криму понад 150 км.

Видобутком займається установка "Петро Годованець". Вона була придбана у 2011 році за 400 млн доларів, що було майже вдвічі дорожче від ціни виробника.

Реклама:

Через цей скандал бурова отримала неофіційну назву "вишка Бойко" по прізвищу тодішнього міністра енергетики України Юрія Бойка. Саме його відомство займалось цим придбанням.

У 2014 році бурові установки та інше майно української державної компанії "Чорноморнафтогаз" було захоплено Росією під час анексії Криму. Після цього "Чорноморнафтогаз" за дев’ять місяців видобув 1,5 млрд кубометрів газу. І тепер планується збільшення видобутку газу з території України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: