"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Єврокомісія і Болгарія визначилися з альтернативою "Південному потоку"

Понеділок, 12 січня 2015, 18:00

Єврокомісія і Болгарія визначили спільні дії із забезпечення країн Південно-Східної Європи газом, що є пріоритетним завданням для керівної інституції ЄС.

Про це йшлося під час зустрічі віце-президента Єврокомісії з енергетичного союзу Мароша Шевчовича і прем'єр-міністра Болгарії Бойка Борисова у понеділок у Брюсселі, повідомляє "Укрінформ".

"Було досягнуто домовленості про необхідність посилення інтеграції регіону і, що найбільш важливо, щодо забезпечення диверсифікації постачання газу до регіону, зокрема до Болгарії", - заявили в Єврокомісії.

У свою чергу, прем'єр Болгарії виступив з пропозицією, щоб країна стала газовим хабом із можливістю постачати енергоносії не лише до інших країн ЄС, а й членів Енергетичного співтовариства у регіоні Південно-Східної Європи.

Реклама:

Віце-президент Єврокомісії підтримав таку ініціативу, наголосивши, що енергетична безпека регіону є пріоритетом для керівної інституції ЄС.

Сторони доручили робочій групі опрацювати найважливіші проекти із диверсифікації постачання газу до країн регіону.

Як повідомлялося, після скасування Росією проекту газопроводу "Південний потік" задіяні у ньому країни Південно-Східної Європи і Єврокомісія почали шукати альтернативні маршрути і джерела постачання газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: