"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацгвардія купила мастил на 22 мільйони у фірми, яку ГПУ звинуватила у розпилі

Вівторок, 9 грудня 2014, 11:24

Центральна база забезпечення пально-мастильними матеріалами Національної гвардії України (Запоріжжя) 3 грудня уклала низку угод на постачання олив та мастил на 30,37 млн гривень.

Про це повідомляється в "Віснику державних закупівель", передають "Наші гроші".

Підряди отримали ТОВ "Торговий дім "Агрінол" (21,95 млн гривень), ТОВ "Трейд Енерго" (1,35 млн гривень), ТОВ "Завод технічних масел "Аріан" (6,78 млн гривень) та ТОВ "СП Юкойл" (0,29 млн гривень).

Нагадаємо, найбільший підрядник Нацгвардії "Торговий дім "Агрінол" був одним з учасників тендеру Міністерства оборони на постачання мастил разом з ТОВ "Торговий дім "ЛТС", ТОВ "Юкойл" та ТОВ "Авіа Оіл".

Реклама:

У зв’язку з цією закупівлею Генпрокуратура повідомила про обшуки на робочих місцях слідчих військової прокуратури та УБОЗу та у помешканнях членів комітету з конкурсних торгів Міноборони, а також "в одного із одного із заступників міністра оборони", яким за даними "Дзеркала тижня" був Олександр Ліщинський.

Учасники тендеру Міноборони у квітні розподілили між собою підряди на 9 млн гривень. З цієї суми 3,75 млн гривень прокурори вважають прямими збитками бюджету, розділеними "між учасниками злочинної схеми".

Засновниками ТОВ "ТД Агрінол" (Бердянськ, Запорізька обл.) є Михайло Какушадзе, Ігор Добича, Дмитро Колерний, а також Юрій, Руслан та Микола Пономарьови - племінники народного депутата Олександра Пономарьова (раніше входив до фракції Партії регіонів, нині член групи "Воля народу" Ігоря Єрємєєва).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!