ЄЕК розпочала розслідування щодо імпорту феросилікомарганцю з України

П'ятниця, 26 грудня 2014, 20:06

Євразійська економічна комісія розпочала компенсаційне розслідування щодо феросилікомарганцю, що походить з України, ввезеного на єдину митну територію Митного союзу.

Про це йдеться в повідомленні ЄЕК, передає "Інтерфакс-Україна".

Розслідування розпочато на підставі результатів розгляду заяви, поданої ВАТ "Челябінський електрометалургійний комбінат".

Згідно з його заявою, підприємства-виробники феросилікомарганцю в Україні користуються специфічними субсидіями, наданими органами влади України (ПАТ "Стахановський завод феросплавів", ПАТ "Запорізький завод феросплавів" і ВАТ "Нікопольський завод феросплавів").

Реклама:

За даними заявника, специфічні субсидії надаються у вигляді преференційного тарифу на електроенергію.

Попри зниження обсягів імпортного постачання українського феросилікомарганцю на митну територію МС за період з 2011 до 2013 року на 9,8%, перше півріччя 2014 року характеризується суттєвим збільшенням обсягів імпортного постачання феросилікомарганцю з України.

Так, у першому півріччі 2014 року обсяг ввезення феросилікомарганцю зріс на 44,7% порівняно з першим півріччям 2013 року.

Частка імпортного постачання феросилікомарганцю з України в загальному обсязі імпорту в ТЗ в період з 2011 до 2013 року становила в середньому 77,4%, у першому півріччі 2014 року - 84,1%.

У повідомленні ЄЕК зазначається, що зацікавлені особи можуть протягом 90 календарних днів від дня початку розслідування подати в департамент захисту внутрішнього ринку Євразійської економічної комісії свої коментарі та інформацію, що стосується розслідування.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!