"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Енергоатом" отримає від ЄБРР кредит на 300 мільйонів євро на безпеку АЕС

Понеділок, 22 грудня 2014, 17:22

НАЕК "Енергоатом" 19 грудня 2014 року отримав повідомлення від ЄБРР про набуття чинності Кредитної та Гарантійної угод, укладених 25 березня та 15 травня 2013 року відповідно та ратифікованих Верховною радою у травні поточного року.

Про це йдеться у прес-релізі компанії.

Як зазначається, "Енергоатом" виконав всі умови банку, які потрібні для набуття чинності вказаних угод відповідно до Стандартних положень та умов ЄБРР.

"Таким чином, роботи по залученню Кредиту від ЄБРР у розмірі 300 млн євро, які потрібні для реалізації проекту "Комплексна програма підвищення рівня безпеки енергоблоків атомних електростанцій", можна вважати завершеними", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Як повідомлялося, КзППБ була затверджена Кабінетом міністрів 7 грудня 2011 року.

До програми, що розроблена НАЕК "Енергоатом" та погоджена Державною інспекцією ядерного регулювання, включено всі заходи попередньої програми з підвищення безпеки та додаткові "постфукусімські" заходи, розроблені за результатами "стрес-тестів", що проходили на українських АЕС з урахуванням уроків аварії на японській АЕС Фукусіма.

Програма встановлює обсяг заходів з підвищення безпеки, які повинні бути реалізовані на кожному енергоблоці АЕС.

"Реалізація програми, яка кредитується ЄБРР і Euratom, дозволить привести рівень безпеки українських атомних блоків у відповідність до міжнародних вимог, а також забезпечить виконання в повному обсязі міжнародних зобов'язань України щодо підвищення безпеки діючих АЕС", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: