"Влада" Криму може націоналізувати "Крименерго" Ахметова

Понеділок, 22 грудня 2014, 14:55

Республіка Крим може націоналізувати енергопостачальну компанію ДТЕК "Крименерго", яка входить в холдинг ДТЕК українського мільярдера Ріната Ахметова.

Про це повідомив сапомопровозглашенний міністр палива та енергетики Криму Сергій Єгоров, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами міністра, таке рішення бути прийнято після тривалих відключень електроенергії кримським споживачам 19-20 грудня.

На думку міністра, неправильні дії ДТЕК "Крименерго" стали однією з причин, що не дозволили замінити тривалі аварійні відключення короткочасними віяловими, в результаті чого ряд споживачів регіону провели без електроенергії більше доби.

Реклама:

"Дуже слабкі організаційні можливості у ДТЕК "Крименерго". На жаль, там багато речей сьогодні просто не управляються, персонал формально підходить до багатьох питань", - сказав міністр на прес-конференції в понеділок.

За його словами, уряд Криму може і буде впливати не роботу ДТЕК "Крименерго", незважаючи на те, що компанія є приватною.

"Ми зараз збираємо всю інформацію про неадекватні дії з боку начальників РЕСів, проведемо відповідну нараду, у нас є відповідний штаб з енергобезпеки. У цьому штабі ми повноважні приймати всі необхідні рішення. Все можливо: і націоналізація, і примусовий викуп, і просто викуп, і просто домовитися можна", - сказав міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: