Південна Корея заборонила імпорт м'яса птиці з США

Неділя, 21 грудня 2014, 14:29

Республіка Корея повністю заборонила імпорт м'яса птиці з США, у зв'язку з тим, що на одній з американських ферм виявлений вірус пташиного грипу.

Про це повідомило міністерство сільського, лісового господарства, тваринництва та харчової промисловості РК, передає ТАСС.

"Введена минулої суботи заборона на імпорт стосується будь-якої живої птиці, яєць і продуктів з пташиного м'яса, якщо протягом останніх 21 діб вони не піддавалися півгодинній обробці при температурі понад 70 градусів за Цельсієм", - підкреслив представник відомства.

Минулого четверга влада США оголосила про спалах в штаті Орегон пташиного грипу, викликаного штамом H5N8, який володіє високою патогенністю, інкубаційний період якого становить 21 добу.

Реклама:

Південна Корея - один з великих споживачів виробленого в США даного виду продукції. Цього року РК імпортувала 62,6 тисяч тонн курчат, тоді як за весь минулий рік було завезено трохи більше 44,1 тисяч тонн.

У 2014 році темпи зростання власного виробництва пташиного м'яса становили 17,5%, повідомили в міністерстві.

"У цьому зв'язку ми не очікуємо проблем з поставками пташиного м'яса, тим більше що воно імпортується також з Бразилії і Таїланду", - зазначив представник Мінсільгоспу РК.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!