S&P: Україна у 2015 році повинна виплатити 11 мільярдів за зовнішніми боргами

П'ятниця, 19 грудня 2014, 20:42

Україні у 2015 році для виплати зовнішніх боргових платежів потрібно близько 11 млрд доларів.

Про це йдеться у повідомленні міжнародного рейтингового агентства Standard&Poor's, передає УНІАН.

"Ми очікуємо, що уряду для виплати платежів за зовнішніми боргами, включаючи корпоративні борги, потрібно у 2015 році близько 11 млрд доларів", - сказано в повідомленні.

Як зазначається, уряд розраховує покрити ці потреби за рахунок коштів МВФ, які також будуть частково спрямовані на врівноваження міжбюджетних дисбалансів.

Реклама:

Причому S&P не виключили, що кошти можуть надійти і по лінії інших фінансових інститутів і за рахунок випуску євробондів під гарантії США.

"По лінії МВФ Україна може отримати у 2015 році близько 10,7 млрд дол. Однак ми оцінюємо як високий ризик того, що транші будуть виплачені із затримками або не виплачені зовсім. Крім того, кошти МВФ можуть бути значною мірою використані для бюджетних цілей", - сказано в повідомленні.

"Також 10,7 млрд доларів не вистачить для оплати платежів "Нафтогазу" російському монополісту "Газпрому". У зв'язку з цим Україні потрібно додаткове фінансування", - повідомляє S&P.

Раніше S&P спрогнозувало, що показник боргового навантаження до ВВП становитиме 64,1% у 2014 році і 80% у 2015 році. До 2017 року боргове навантаження знизиться незначно - до 78% ВВП.

Як повідомлялося, S&P знизило кредитний рейтинг України з "ССС" до "ССС" з негативним прогнозом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: