У Авакова закрили справу проти банку Сашка Януковича

П'ятниця, 19 грудня 2014, 18:31

МВС закрило справу проти Всеукраїнського банку розвитку сина екс-президента Віктора Януковича Олександра.

Про це повідомив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін в блозі на "Українській правді", посилаючись на відповідь міністра Арсена Авакова.

За його словами, старший слідчий слідчого відділу Шевченківського райуправління Тімонькін Олег встановив "відсутність в діянні складу кримінального правопорушення".

"Тімонькін Олег прийняв рішення закрити справу, яку сам же й починав розслідувати за спільним зверненням народних депутатів та Центру протидії Корупції у березні 2014-го", - повідомив Шабунін.

Реклама:

Процесуальне керівництво у провадженні здійснював Харченко Дмитро, прокурор Шевченківського району Києва, який "теж нічого підозрілого не побачив, бо постанову про закриття кримінального провадження досі не скасовано".

Фрагмент відповіді Авакова  

Справа стосувалась того як ВБР Саші "Стоматолога" отримав у 2012-2013 роках "зарплатні проекти" Податкової, МВС,судових управлінь Києва та Донецька.

Другу справу проти Януковича щодо неправомірних дій службових осіб Донбаського розрахунково-фінансового центру відправили на розслідування у прокуратуру Донецької області.

"Відповідь щодо результатів розслідування ми ще чекаємо", - повідомив Шабунін.

Як відомо, справи за незаконне збагачення сина Януковича відкривались після призначення Авакова у березні 2014 року.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: