Місія МВФ повернеться до Києва на початку січня

П'ятниця, 19 грудня 2014, 17:02

Ключовий кредитор України - Міжнародний валютний фонд високо оцінив готовність України до проведення реформ і готовий надіслати місію в Київ у січні 2015 року.

Про це йдеться у заяві керівника місії МВФ, яка працювала в Україні з 9 по 18 грудня, Миколи Георгієва, передає УНІАН.

"Місія провела продуктивні технічні дискусії з новою командою економічного блоку уряду України і Національного банку в контексті підтриманої Фондом програми", - сказано в заяві.

"Ми зрозуміли, що влада готова здійснити рішучі кроки щодо впровадження широкої та комплексної програми, спрямованої на стабілізацію та реформування економіки", - повідомили у Фонді.

Реклама:

Як наголошується в заяві, місія МВФ та уряд України суттєво поглибили загальне бачення і розуміння пріоритетів економічної політики у подальшому.

"Дискусії будуть тривати у наступні тижні після від'їзду місії. У січні 2015 року, як очікується, місія повернеться до Києва для проведення політичних переговорів із владою", - наголосили у Фонді.

Як повідомлялося, місія МВФ працювала в Україні з новим складом уряду на запрошення прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і міністра фінансів Наталії Яресько.

Основним завданням місії було оцінити поточну економічну ситуацію в Україні, а також оцінити основні макроекономічні параметри розвитку України до 2015 року, включаючи проект бюджету на 2015 рік і пакет податкового і бюджетного законодавства, яке ляже в основу проекту бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: