МАУ заперечує інтерес до приватизації "Борисполя"

П'ятниця, 19 грудня 2014, 14:41

Президент "Міжнародних авіаліній України" Юрій Мірошников заперечує інтерес авіакомпанії до того, щоб роздобути у власність міжнародний аеропорт "Бориспіль".

Про це він повідомив журналістам, пише "Дело".

"Чутки про приватизацію аеропорту "Бориспіль" ходять із завидною постійністю. Я вперше дізнався про це в 2004 році, коли нашого відомого акціонера (Арона Майберга) звинувачували в тому, що він хоче приватизувати аеропорт. Поживемо - побачимо. Я не хочу увійти в аеропортовий бізнес. Зараз ми навпаки намагаємося позбутися невластивих авіакомпанії функцій, які тягнуть її до дна", - заявив Мірошников.

Раніше про таку підозру повідомив президент авіакомпанії "Українсько-середземноморські авіалінії" (UM Air) Родриг Мерхеж.

Реклама:

За його словами, МАУ не бажає платити за боргами повітряної гавані.

В результаті цього, а також того, що інші перевізники можуть звернутися в суди для отримання знижок подібно МАУ, аеропорт "Бориспіль" може збанкрутувати.

"Може, це їх мета? Ми знаємо, в якому стані зараз аеропорт Дніпропетровська. І, можливо, таким чином вони заберуть до недавнього часу одне з найдорожчих підприємств країни", - заявив Мерхеж.

Як повідомлялося раніше, суд дозволив МАУ не віддавати "Борисполю" 145 мільйонів боргу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: