Лукашенко вимагає ввести розрахунки з РФ в доларах і євро

Четвер, 18 грудня 2014, 11:32

Президент Білорусі Олександр Лукашенко на нараді з питань економіки зажадав від уряду країни ввести розрахунки з Росією в доларах або євро.
Про це заявив Олександр Лукашенко, пише Прайм.

"Перед урядом поставлено завдання торгувати не за рублі, а за долари, так як ми платимо за енергоносії не в рублях, а в доларах. Це, до речі, недолік в роботі уряду з Росією. Треба було працювати і вимагати з них, щоб вони нам також платили в твердій валюті - в доларах або євро", - заявив Лукашенко.

"Я останнім часом все частіше чую: ах, російський рубль обвалився, а там 40% експорту, і ми несемо втрати, але що ж поробиш, такий у нас сьогодні партнер. Така ситуація в РФ і Україні, це теж наш партнер", - сказав він.

У цій ситуації Лукашенко запропонував Росії розраховуватися за білоруські товари або в доларах, або в рублях за поточним курсом.

Реклама:

"Купують нашу продукцію в Росії сьогодні - платять у доларах. Якщо в рублях - то відповідно до курсу на сьогоднішній день, на сьогоднішню годину", - сказав він.

За словами Лукашенка, уряду Білорусі немає сенсу скаржитися на ситуацію в Росії.

"Ми в будь-якій ситуації повинні жити і працювати", - підкреслив він.

Лукашенко також запропонував білоруським підприємствам скорочувати собівартість своєї продукції.

"Якщо десь щось втрачаємо, треба знаходити в іншому місці, а інше місце - це скорочення собівартості... Жируємо і думаємо, що так і буде далі. Ні, треба напружуватися, скорочувати витрати", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: