Фіндиректор агрохолдингу "Мрія" пішов у відставку

Середа, 17 грудня 2014, 20:18

Олександр Чернявський залишив посаду фінансового директора агрохолдингу "Мрія", що допустив у серпні цього року технічний дефолт і перебуває у процесі реструктуризації боргу.

Про це повідомляється у прес-релізі компанії, передає УНІАН.

"15 грудня 2014 року посаду фінансового директора групи компаній "Мрія" залишив Олександр Чернявський. Кадрові перестановки у складі топ-менеджменту компанії пов'язані зі зміною концепції врегулювання боргових зобов'язань групи", - сказано у прес-релізі.

У холдингу зазначили, що одним з основних завдань Чернявського на посаді фінансового директора компанії була розробка та проведення програми реструктуризації заборгованості "Мрії" перед кредиторами і бондхолдерами.

Реклама:

"Однак відсутність взаєморозуміння між кредиторами фактично заблокувало цей процес. Це зводить нанівець усі зусилля власників та керівництва "Мрії" зі збереження компанії", - сказано у прес-релізі.

Як повідомлялося, 16 грудня "Мрія" провела чергову зустріч із кредиторами, на якій, за інформацією компанії, запропонувала їм взяти під контроль операційне керівництво бізнесом і повну відповідальність за процес реструктуризації. Якщо кредитори не приймуть цієї пропозиції, то, як стверджують у холдингу, на нього чекає банкрутство.

Агрохолдинг "Мрія" на початку серпня не зміг виплатити близько 130 млн доларів за своїми зобов'язаннями. У жовтні, після серії переговорів із кредиторами, компанія заявила, що не має наміру відмовлятися від зобов'язань перед кредиторами та лізингодавцями.

Однак незабаром міжнародний комітет кредиторів та міноритарні акціонери агрохолдингу попросили вище керівництво України розслідувати діяльність компанії та її контролюючих осіб, а також підтримати зусилля кредиторів щодо збереження цілісності бізнесу компанії шляхом здійснення прозорої реструктуризації її боргів.

За їхніми даними, заборгованість "Мрії" перед усіма фінансовими кредиторами до моменту оголошення дефолту становила 1,3 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: