"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Продаж активів Порошенка затягнеться - Reuters

Понеділок, 15 грудня 2014, 17:10

Продаж активів президента Петра Порошенка може затягнутися.

Про це розповідають представники фінансових компаній, які він найняв для допомоги у продажу, повідомляє Reuters.

По-перше, подібні угоди в колишніх радянських республіках і в Східній Європі зазвичай займають від року і більше.

По-друге, час для продажу вибрано на рідкість невдало, вважає Джованні Салветті, керуючий директор Rothschild CIS, якому доручено знайти покупця на кондитерський концерн Roshen.

Реклама:

Він сподівається, що ситуація покращиться в першому чи другому кварталі 2015 року.

Керуючий директор київської компанії ICU Макар Пасенюк, який є фінансовим радником Порошенка, заявив, що існує домовленість про продаж одного з інших активів, крім Roshen.

Він не назвав компанію, але зазначив, що угода ще не закрита. Незрозуміло, чи буде вона взагалі здійснена.

На Roshen є два потенційні покупці, які уже ведуть бізнес в Україні. Це швейцарська компанія Nestle і американський концерн Mondelez, якому належить британська кондитерська фірма Cadbury. Проте представники цих компаній не коментують цю інформацію.

Roshen залишається прибутковим, відзначає його президент В'ячеслав Москалевський. Відзначимо, йому належить 9% компанії, і свою частку він продавати не збирається.

Правда, компанія реалізувала за перші 10 місяців цього року продукцію на 640 млн доларів, що на 35% менше порівняно з минулим роком.

При цьому фабрику Roshen в російському Липецьку довелося зупиняти через різке падіння попиту. На доходи компанії також вплинув ведена в липні 2013 року заборона на поставки її продукції на російський ринок, на який раніше припадала третина продажів.

Президент Порошенко володіє і іншими активами, включаючи нерухомість і частки в банку, страховій компанії і одній з кримських судноверфей. 5 канал він має намір зберегти за собою, відзначає агентство.

Сам президент оцінив свої особисті доходи за 2013 рік в 51,8 млн гривень (близько 6,3 млн доларів). Зарплата Порошенка на посаді президента становить 18,27 тисяч гривень на місяць.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: