"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Яресько запевняє, що дефолту не буде

Четвер, 11 грудня 2014, 13:48

Міністр фінансів України Наталія Яресько запевняє, що дефолт Україні не загрожує.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Фокус".

"У нас не дефолтний і навіть не переддефолтний стан. Сьогодні це питання в уряді навіть не обговорюється. Хоча ніхто не приховує, що ситуація дуже складна - Україна потребує термінової стабілізації фінансової системи, у тому числі банківського сектора", - сказала Яресько.

"Уже в 2016 році, я сподіваюся, у нас почнеться економічне зростання. Думаю, нам також вдасться виконати ключові завдання - провести дерегуляцію бізнесу, демонополізацію та лібералізацію ринків, відновити довіру інвесторів до країни", - заявила вона.

Реклама:

Міністр нагадала, що ще не схвалена ні податкова реформа, ні новий бюджет, і говорити про конкретні цифри (скорочення бюджетних витрат) рано.

"У мене багато ідей. Одні з них вимагають збільшення витрат, інші - скорочення. Нам, звичайно, потрібно вирівняти ситуацію з дефіцитом бюджету "Нафтогазу" та комунальними тарифами", - вважає Яресько.

За її словами, також необхідно переглянути існуючі пільги для широких верств населення на користь адресної допомоги людям, які дійсно її потребують.

"Все це зараз обговорюється. Але ми повинні узгодити ці зміни всередині уряду, а потім переконати наших партнерів з МВФ у тому, що наш підхід правильний і що він реалізується в інтересах України", - заявила міністр.

"Поки ж я попросила керівників інших міністерств знайти у себе резерви і скоротити витрати на 25%. Всі кошти, які вивільняться, будуть спрямовані на фінансування пріоритетних цілей. Перша з них - національна безпека", - підсумувала Яресько.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!