Фірма Ставицького програла "Надра України" апеляцію щодо Сахалінського родовища

Середа, 10 грудня 2014, 19:25

Київський апеляційний господарський суд залишив в силі рішення господарського суду міста Києва про розірвання договорів між НАК "Надра України" і "Голден Деррік" щодо права на частку участі в спільній діяльності на Сахалінському родовищі.

Про це повідомляє прес-служба НАК "Надра України".

Як зазначається, дане рішення суду дає можливість в подальшому забезпечити участь держави в особі НАК "Надра України" у спільній діяльності на Сахалінському родовищі та отримання прибутку орієнтовно декілька мільйонів гривень щомісячно.

"Вказані кошти дадуть можливість виплатити заборгованість по заробітній платі працівникам дочірніх підприємств, покращити фінансове становище Компанії та її дочірніх підприємств", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Нагадаємо, у 2012-2013 роках колишнім керівництвом НАК "Надра України" були продані фірмі "Голден Деррік" за трохи більше 20 мільйонів гривень частки відразу в трьох об’єднаннях, які видобувають газ на одному з найбільших газовому родовищ України - Сахалінському.

Завдяки цьому, за даними НАК "Надра України", лише за два роки "Голден Деррік" змогла заробити близько 120 мільйонів гривень.

Контроль над "Голден Деррік", через кіпрську "Хартлог Лімітед", здійснюють екс-міністри уряду Миколи Азарова - Едуард Ставицький та Микола Присяжнюк, а також колишній народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: