"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Криму з пасажирів залізниці братимуть додаткову плату

Вівторок, 4 листопада 2014, 17:36

Кримська залізниця запровадила додатковий збір з пасажирів за перевезення територією анексованого Росією Криму.

Керівник "Кримської залізниці" Андрій Каракулькін поінформував про це "Укрзалізницю" телеграмою.

За його повідомленням, "Кримська залізниця" з початку листопада вводить додатковий збір, який будуть брати квиткові касири при перетині контрольно-пропускних пунктів - станцій Армянськ, Джанкой,  Солоне Озеро.

Тариф діятиме такий, як на пасажирські поїзди формування Російської залізниці (РЖД), хоча перевезення пасажирів здійснюється у поїздах формування українських залізниць.

Реклама:

"Укрзалізниця" не бачить законних підстав для запровадження будь-яких додаткових зборів за проїзд територією Криму, адже "це суперечить нормативним актам".

"Жодних додаткових зборів окрім тих, що передбачені внутрішніми і міжнародними тарифами, які встановлені відповідно до чинного законодавства, "Укрзалізниця" не запроваджувала", - наголошує відомство.

"Також не зрозуміло, на яких підставах Кримська залізниця вирахувала вартість додаткового збору за проїзд між станціями Криму", - наголошує "Укрзалізниця".

Кримська залізниця "зобов'язує пасажирів мати при собі певну суму в російській валюті і оплачувати збір у поїзді в пунктах пропуску", сказано в повідомленні. 

"Такі самовільні дії Кримської залізниці призведуть до вимушеного збільшення тривалості зупинок поїздів, збоїв у графіку руху та скарг пасажирів", - вважають в "Укрзалізниці".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!