Кабмін затвердив положення про Держагентство з відновлення Донбасу

П'ятниця, 28 листопада 2014, 20:54

Кабінет Міністрів затвердив положення про Державне агентство України з питань відновлення Донбасу.

Це визначено постановою уряду №655 від 26 листопада "Деякі питання Державного агентства України з питань відновлення Донбасу".

Згідно з документом, агентство розміщуватиметься в Києві в приміщеннях будинку на вул. Димитрова, 24.

У положеннях закріплено, що Держагентство - це центральний орган виконавчої влади, діяльність якого спрямовує і координує Кабінет міністрів через віце-прем'єра - міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, він реалізує державну політику з відновлення Донецької та Луганської областей.

Реклама:

Основні завдання агентства: реалізація державної політики з питань відновлення Донецької та Луганської областей, участь у забезпеченні соціального захисту, а також соціальної та професійної адаптації осіб, які переміщуються з районів проведення АТО або проживають на території цих областей.

Крім того, агентство має забезпечити розвиток промисловості Донецької та Луганської областей, внести на розгляд віце-прем'єра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ пропозиції щодо забезпечення формування державної політики у зазначеній сфері.

Відповідно до завдань агентство, зокрема, готує пропозиції щодо відновлення мирного життя та відновлення об'єктів інфраструктури, стабілізації ситуації та забезпечення стабільного соціально-економічного розвитку окремих районів Донецької та Луганської областей, сприяє у встановленому законодавством порядку соціальному забезпеченню переміщених осіб; розробляє пропозиції щодо визначення об'єктів інфраструктури, що потребують першочергового відновлення.

Держагентство також вносить на розгляд віце-прем'єра - міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ пропозиції щодо залучення інвестицій та кредитів, зокрема коштів міжнародних фінансових організацій та міжнародної технічної допомоги, з метою підготовки та реалізації завдань, заходів і проектів із питань відновлення та розвитку Донецької та Луганської областей.

Окрім цього, організовує у рамках повноважень, передбачених законом, роботу із залучення міжнародної технічної допомоги та проектування, нове будівництво, реконструкцію, капітальний та поточний ремонт об'єктів інфраструктури, що потребують відновлення.

Ще одне завдання - участь у підготовці міжнародних договорів України та відповідно до законодавства забезпечення їх виконання; укладення міжнародних договорів України міжвідомчого характеру; здійснення міжнародного співробітництва з питань, що належать до компетенції Держагентства.

Кабмін створив Державне агентство з питань відновлення Донбасу у вересні цього року.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!