Україна та ЄІБ підпишуть угоду про модернізацію газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород

П'ятниця, 28 листопада 2014, 20:03

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк та президент Європейського інвестиційного банку 1 грудня підпишуть угоду про фінансування модернізації магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів.

Кабмін 22 жовтня своїм розпорядженням №1143-р погодив залучення до 150 євро млн в ЄІБ та до 200 млн доларів у Європейського банку реконструкції та розвитку на модернізацію газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.

Згідно з документом, ці кошти держава готова видати оператору ГТС "Укртрансгазу" для реалізації проекту у вигляді субкредиту під 2% річних від вибраної та непогашеної суми.

Реклама:

Як повідомлялося, ЄІБ у другій половині жовтня схвалив виділення кредиту 150 млн євро на реконструкцію українським оператором ГТС "Укртрансгаз" газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород.

Окрім того, про можливість виділення до 200 млн доларів державної позики Україні на реконструкцію цього газопроводу повідомив Європейський банк реконструкції та розвитку. Його рада директорів планує розглянути цей проект 10 грудня цього року.

"Укртрансгаз", 100% якого належить НАК "Нафтогаз України", експлуатує систему магістральних газопроводів і 12 підземних сховищ газу країни.

Пропускна спроможність ГТС України на вході становить 288 млрд кубометрів, на виході - 178,5 млрд кубометрів, зокрема до країн Європи 142,5 млрд кубометрів, до Молдови - 3,5 млрд кубометрів.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: