"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Суд відмовив "Роснефти" в припиненні санкцій ЄС

П'ятниця, 28 листопада 2014, 10:36

Британський суд відмовив "Роснефти" в припиненні національного закону про контроль за виконанням секторальних санкцій Євросоюзу.

Про це РБК повідомила офіційний представник Міністерства у справах бізнесу Великобританії.

Адміністративний суд Лондона, що входить до складу Високого суду 27 листопада, виніс рішення за клопотанням "Роснефти" не на користь компанії.

Як повідомляється, британські адвокати "Роснефти" просили суд призупинити Наказ про експортний контроль (Export Control Order), підписаний міністром у справах бізнесу, підприємництва та енергетики 5 листопада.

Реклама:

Наказ вводить кримінальну відповідальність за порушення санкцій ЄС проти російського нафтового сектора на території Сполученого Королівства або британськими особами де б то не було. Тепер акт набере чинності, як і планувалося, 29 листопада 2014 року.

За даними агентства Press Association, яке в середу анонсувало рішення суду, "Роснефть" заявляла, що британські постанови слідом за Санкційний законами ЄС "пронизані невизначеністю".

Категорії "глибоководний", "арктичний" і "сланцевий нафтовий проект" не визначені однозначно, зокрема, не ясно, розуміється чи під Арктикою зона в межах Північного полярного кола або тільки арктичні моря.

За даними галузевого порталу Energy Voice, суддя в четвер погодився з тим, що положення закону "могли б бути більш точними і ясними", але цього недостатньо, щоб задовольнити клопотання "Роснефти".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: