"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна з вересня експортувала понад 500 тисяч тонн вугілля

Четвер, 27 листопада 2014, 20:38

Україна в період із 1 вересня по 10 листопада 2014 року експортувала 566 тисяч тонн енергетичного вугілля, а також вугілля, використовуваного для побутового споживання.

Про це повідомили журналістам у Державній фіскальній службі України, передає "Інтерфакс-Україна".

"Загальна вартість такого експортованого вугілля сягнула 37 млн доларів, або майже 66 доларів за тонну", - зазначили в ДФС.

За даними служби, імпорт вугілля з ПАР у зазначений період становив близько 163 тисячі тонн за ціною близько 110 доларів за тонну.

Реклама:

"Вважаємо, що з урахуванням напруженої ситуації в енергетичному секторі України, зокрема, необхідності забезпечення вугіллям потреб побутового споживання, а також роботи теплових електростанцій, нинішня ситуація потребує негайного реагування", - зазначили в ДФС.

За даними служби, у митниці немає законних підстав перешкоджати експорту дефіцитних марок вугілля. Водночас уряд має право запровадити ліцензування їх експорту.

"Пропонуємо ввести ліцензування експорту енергетичних та інших марок вугілля, яке використовується для забезпечення побутових потреб населення, а також роботи ТЕС, шляхом відповідного доповнення до постанови Кабміну", - резюмували в ДФС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: